The new BBVA Headquarters

Effisus Project

The new BBVA Headquarters is located in the northern outskirts of Madrid and was signed off by the award-winning Pritzker Herzog & de Meuron. This corporate campus, completely based on LEED certification, was built in order to respond to the needs of the Spanish bank to grow in the Spanish capital.

The complex, with 100 thousand square meters of built area, comprises an intricate network of buildings, patios and gardens. The buildings were designed to optimize the use of natural light and provide visualization of green areas within the work environment. The main building is easily recognizable by its geometrically shaped brise-soleil and its rounded silhouette central tower.

The Effisus Ecofacade membranes were used to seal the connections of the glass elements to the facade, guaranteeing water and air tightness, optimizing the energy efficiency of the building.

Installed Solutions

Effisus Ecofacade

Facade connections waterproofing solution